Magento extensie – Beslist conversie pixel

Wie zijn producten aan biedt op Beslist.nl middels het CPS (cost per sale) model is verplicht de conversiepixel van Beslist.nl op iedere bedankpagina in te stellen. Middels deze conversiepixel worden een aantal gegevens met betrekking tot de gemaakte order (orderwaarde, verzendkosten, producten + aantallen) naar Beslist.nl gestuurd.

Op basis van deze gegevens berekent Beslist.nl de commissie welke de webshop af dient te dragen. Zorg dus om zorgvuldig om te gaan met plaatsing van de conversiepixel!

Conversiepixel Beslist.nl

Beslist.nl levert zelf een script aan welke de webshop eigenaar dient te implementeren binnen zijn of haar webshop. In veel gevallen zal dit uitbesteed worden aan het bureau welke de technische kant van een webshop beheert en zal deze daar gemiddeld genomen zo’n 2 uur voor rekenen (en in veel gevallen is dat zelfs nog meer). Tegen een uurtarief van gemiddeld 50 euro komt dat neer op zo’n 100 euro in totaal voor implementatie.

Implementatie van het standaard script zorgt er echter wel voor dat men vanuit de backend van Magento nog steeds geen enkele invloed kan uitoefenen op het gedrag van de conversiepixel. Wat te doen wanneer deze tijdelijk in “testmode” gezet moet worden? En hoe zit het met multistore omgevingen of verschillende storefronts welke een template delen?

Feit is dat de standaard implementatie goed genoeg is wanneer men maar 1 enkele webshop beheert binnen een Magento installatie maar dat dit zeker niet het geval is wanneer men een multilanguage of multistore omgeving heeft of wanneer men enige controle wil hebben over de conversiepixel.

Een simpel voorbeeld:

Een Magento webshop heeft 3 verschillende storeviews, winkel A, B en C. Op het logo en de CSS na maken al deze winkels gebruik van één en hetzelfde template binnen Magento. Op Beslist.nl wordt echter alleen het aanbod van winkel A getoond, de eigenaar van de webshop was zo slim niet met zichzelf te gaan concurreren op Beslist.nl en biedt dus geen productfeed door voor winkel B en C op Beslist.nl.

Omdat alle winkels echter gebruik maken van hetzelfde template betekent dit ook dat de conversiepixel in alle winkels geladen wordt en dus ook in alle gevallen de orderdata door stuurt naar Beslist. nl. Behalve dat men het risico loopt commissie te betalen over aankopen welke misschien wel helemaal niet gerelateerd zijn aan een bezoek op Beslist.nl stuurt men ook waardevolle data naar Beslist.nl toe waar Beslist.nl eigenlijk helemaal niets mee van doen heeft (want eerlijk is eerlijk, we houden onze financiele administratie graag voor onszelf).

Om te voorkomen dat er dus ongewild data naar Beslist.nl door wordt gesluisd zal men het standaard door Beslist.nl aangeleverde script dus moeten modificeren en er bijvoorbeeld een if / else statement in moeten gaan bouwen op basis van het shop ID. Daarnaast zal men bij bijvoorbeeld een “update” van het template goed in de gaten moeten houden of de bedankpagina niet overschreven wordt met nieuwe code waar geen pixel in zit. Zal men bij het aanmaken van een nieuwe store met een eigen template de boel wederom moeten implementeren e.d.

Om een lang verhaal kort te maken, gouden handel voor bureaus welke dergelijke implementaties doen want de webshop eigenaar heeft geen zicht op wat er daadwerkelijk aan werk wordt verzet terwijl de “uurtje factuurtje” klok gewoon doorloopt.

Magento extensie

Tijd dus voor een betere oplossing welke niet alleen meer controle geeft over de conversiepixel binnen een Magento installatie maar ook “template” onafhankelijk functioneert en zonder problemen aan of uit te zetten is op storeniveau binnen Magento.

De extensie (zie voorbeeld van admin interface hieronder) zorgt er voor dat benodigde data op store niveau in kan worden gevoerd (en wanneer men maar 1 shop heeft volstaat de globale setting) en dat deze zonder enige moeite ook tijdelijk in test mode kan worden gezet of zelfs helemaal uitgeschakeld kan worden vanuit de Magento admin.

beslist_conversiepixel_magento

Installatie

Installatie van de extensie is simpel. Na het downloaden van de extensie is het niets meer dan het .zip bestand uitpakken, uploaden, Magento cache legen en configureren van de instellingen. Al met al zal de gehele procedure nog geen 15 minuten in beslag moeten nemen wanneer men al eens eerder handmatig een Magento extensie heeft geïnstalleerd.

Configuratie van de extensie

De configuratie opties zijn beperkt en simpel van aard. Onderstaand een uitleg van de opties.

 • Enable: Hiermee kan de module op store niveau in en uitgeschakeld worden. Het aan en uitzetten van de conversiepixel kan op “store niveau” geregeld worden. Vergeet niet bij “stores” waar geen gebruik gemaakt dient te worden van de conversiepixel deze ook uit te zetten! Wanneer men dat namelijk niet doet zullen eventuele verkopen wel doorgestuurd worden naar Beslist en wordt daar ook conversie over berekend.
 • ShopId: Iedere webshop welke zich aansluit bij het cps model van Beslist.nl ontvangt een ShopId. Let op: Wanneer men gebruik maakt van een “multi-store” omgeving en men verschillende ShopID’s heeft ontvangen van Beslist.nl men deze ook per “store level” aanpast! Anders zullen alle verkopen aan het ShopID toegewezen worden welke men invoert binnen de “default” waarde.
 • Test mode: Wanneer de conversiepixel in test modes wordt gezet zal deze wel eventuele verkopen doorsturen naar Beslist maar zal er nog geen conversie percentage worden berekend over deze verkopen. Deze optie dient alleen tijdens testen aangezet te worden om te zien of het conversie script de juiste waarden doorstuurt naar Beslist.nl.

Prijs

Waar men voor handmatige implementatie van de Beslist.nl conversiepixel vaak ergens tussen de €100,- en €150,- wordt gerekend door bureaus kost de extensie maar €59,- en heeft men volledige controle over het gedrag van de conversiepixel. Het aantal Magento webshops waar men de extensie op kan installeren is onbeperkt echter is het vrij distribueren en / of aanpassen van de extensie niet toegestaan!
[purchase_link id=”659″ style=”button” color=”green” text=”Bestel nu, Beslist.nl conversiepixel extensie voor Magento”]

 

Opmerkingen: De Beslist.nl conversiepixel extensie is uitgebreid getest vanaf Magento 1.7 tot aan de huidige Magento 1.9.x versie. Problemen zouden kunnen optreden wanneer men gebruik maakt van een extensie welke de standaard ordernummers van Magento aanpast, in een dergelijk geval kan het zijn dat de ordernummers welke naar Beslist.nl gestuurd worden niet overeen komen met degene in Magento.

Tevens gaat de extensie er vanuit dat het “matchen” van producten tussen Beslist.nl en de Magento webshop gebeurd op basis van SKU. Wanneer dit niet het geval is kan dit probleem verholpen worden middels een kleine aanpassing in de code.

10 responses to Magento extensie – Beslist conversie pixel

 1. Erg geïnteresseerd in de extensie!

  Beantwoorden
 2. Hallo,

  Toevallig ben ik bij jou uitgekomen omdat ik problemen heb met de Magento extensie van Beslist zelf. Deze stuurt namelijk alle data door van onze webshops, ook al zeggen zij van niet…

  Graag zou ik de extensie van jou willen kopen. Hoe zit het met betalen, stuur je mij een factuur?

  Wanneer dit het geval is graag de volgende gegevens gebruiken:
  Wickey GmbH & Co. KG
  Franz-Savels-Straße 69
  52538 Gangelt
  Deutschland
  USt.-IdNr.: DE 815028509

  Let op, Wickey is een Duits bedrijf! Dus er dient geen BTW op de factuur te staan.

  Bedankt,

  Bart Vinken
  +49 (0) 2454 589 21

  Beantwoorden
 3. Sander van Zuidam Sander van Zuidam

  Hallo,

  ik heb interesse in jullie magento beslist pixel module.

  Gr
  sander

  Beantwoorden
 4. Interesse in deze module, omdat wij de module van Beslist zelf niet aan de praat krijgen. Graag contact opnemen.

  Beantwoorden
 5. Reind Dooyeweerd Reind Dooyeweerd

  Er zijn wat wijzigingen geweest aan de module afgelopen tijd. Komend weekend zal ik deze even goed door testen en maandag contact met iedereen opnemen met betrekking tot aanschaf van de module (mensen welke hem al aangeschaft hebben zullen volgende week de update in de mailbox ontvangen).

  Beantwoorden
 6. Ik heb interesse in de code maar het is met niet geheel duidelijk wat ik daarvoor moet doen.

  Beantwoorden
 7. Is de nieuwe module al beschikbaar? Wij hebben interesse.

  Beantwoorden
 8. Reind Dooyeweerd Reind Dooyeweerd

  Module is inmiddels gereed voor gebruik en aan te schaffen via button in bovenstaande tekst!

  Beantwoorden
 9. Module zojuist besteld. Het installeren was inderdaad makkelijk en ook het instellen van de module was zo gedaan. Even gecontroleerd of de module alle gegevens correct doorstuurt en dat lijkt het geval te zijn. Beslist zal ook nog wel een controle uit voeren maar ga er vanuit dat dat ook wel in orde zal zijn. Al met al een stuk goedkoper dan wat me bij andere aanbieders voorgerekend werd!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *