Magento connect direct download

Wanneer je een Magento extensie wil installeren binnen je Magento webshop doe je dat veelal via een Magento Connect extension key welke vervolgens via het backend van Magento ingevoegd kan worden en deze automatisch wordt geïnstalleerd. Dit is echter niet de meest ideale manier omdat men zo vooraf geen inzicht heeft in hetgeen er geïnstalleerd wordt. Door de module eerst te downloaden en een inspectie op de code uit te voeren is het veel makkelijker te beoordelen hoe de kwaliteit is van de gedownloade extensie en of deze bijvoorbeeld vol zit met zogenaamde “homecalls” en todo’s.

Middels onderstaand formulier is het mogelijk om Magento extensies te downloaden zonder deze direct te installeren binnen je Magento webshop. Extensies welke gedownload worden middels onderstaand formulier zijn “ready to paste” oftewel klaar voor installatie met een correcte map structuur welke overeenkomt met Magento.

Hoe werkt het?

 1. Ga naar http://www.magentocommerce.com/magento-connect
 2. Zoek de gewenste extensie op
 3. Klik op de blauwe “install now” button
 4. Kies voor Magento connect 2.0
 5. Ga akkoord met de voorwaarden en kopieer vervolgens de licentie key
 6. Plak de licentie key in veld 1 en klik op verstuur
 7. Kies de gewenste versie (standaard staat de laatst gereleasde versie geselecteerd) en klik nogmaals op verstuur
 8. De “download” button is nu beschikbaar

Magento Connect extensie download

2 responses to Magento connect direct download

 1. Je hebt het over “homecalls” in je tekst, wat zijn dat precies? Zijn ze schadelijk en zo ja hoe vind ik ze.

  Tevens viel het me op dat er geen magento 1.0 extensie sleutels gepakt worden voor het formulier? Niet dat ze veel gebruikt worden maar het zou handig kunnen zijn voor de mensen die nog draaien op magento versie 1.5 of lager.

  Verder een prima tool, ik ga hem zeker vaker gebruiken.

  Beantwoorden
  • Reind Dooyeweerd Reind Dooyeweerd

   Hoi Jan,

   Je hebt het over “homecalls” in je tekst, wat zijn dat precies? Zijn ze schadelijk en zo ja hoe vind ik ze.

   Homecalls hoeven niet direct schade toe te brengen aan je site maar je kunt jezelf af vragen of je er blij mee moet zijn dat de ontwikkelaar van de module bijvoorbeeld weet in welke webshops zijn module is geïnstalleerd, welke versie van Magento dat is, hoe vaak de module aangeroepen wordt e.d.

   Vaak zijn dergelijke homecalls te herkennen aan base64 encoded strings of versturen ze data middels javascript (soort van tracking code).

   Zelf installeer ik het liefst zo min mogelijk uit MagentoConnect en haal ik mijn modules bij vertrouwde ontwikkelaars met kennis van zaken zoals Amasty bijvoorbeeld.

   Tevens viel het me op dat er geen magento 1.0 extensie sleutels gepakt worden voor het formulier?

   Dat klopt inderdaad, misschien dat ik de functionaliteit voor Magento 1.0 keys er nog eens in verwerk, aan de andere kant… mensen die nu nog op versie 1.5 of lager zitten moeten toch maar eens aan upgraden gaan denken ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *