Woocommerce vs Magento

Waar WordPress de markt grotendeels domineert als het gaat om CMS systeem voor het bouwen van websites doet Magento dat binnen de markt voor webshops. Beide producten zijn relatief jong, waar Magento het levenslicht zag in 2008 deed Woocommerce dat pas in 2011. Ondanks het feit dat beide er pas ‘net‘ zijn worden ze beide ontzettend veel gebruikt als eCommertce oplossing en zijn er in beide gevallen ook de nodige extensies te verkrijgen. Maar welke van de 2 is nou beter?

Woocommerce vs Magento

eCommerce plugin of eCommerce solution?

Belangrijkste verschil tussen Woocommerce en Magento is dat Magento een op zichzelf staande eCommerce oplossing is terwijl Woocommerce als plugin binnen WordPress wordt geïnstalleerd. Beide hebben zo hun voor en nadelen. Zo is Magento vrij log en lastig te doorgronden voor de beginner maar is het wel een bewezen stabiele oplossing waarbij (mits voorzien van een goede hosting oplossing) een productcatalogus van 100.000+ producten geen enkel probleem is.

Woocommerce is een lichtgewicht ten opzichte van Magento qua omvang en leercurve en wordt ge├»nstalleerd als plugin binnen WordPress. Nadeel daarvan is dat je naast de Woocommerce plugin ook je WordPress installatie ‘up to date’ moet houden en dat het installeren van 3rd party plugins soms wel eens voor problemen wil zorgen. Het grootste voordeel van Woocommerce is dat deze relatief weinig eisen stelt aan de hosting waar deze op wordt gedraaid en makkelijker op snelheid te krijgen is dan dat Magento dat is op een gemiddelde installatie.

Welke van de 2 de beste keuze is hangt af van een aantal factoren zoals o.a.

 • Ga ik voor een website met een kleine shop ernaast of voor een dedicated webshop?
 • Hoeveel producten ga ik verkopen in de shop?
 • Wil ik mijn webshop koppelen aan een kassa, erp of ander systeem?
 • Ga ik mijn producten alleen in Nederland verkopen of gaat het om een meertalige webshop met bijvoorbeeld verschillende verzendtarieven?
 • Wat is mijn jaarlijkse budget om de webshop draaiende te kunnen houden?

Op de volgende pagina’s de voornaamste voordelen van zowel Woocommerce als Magento…

Pagina's: 1 2 3

18 responses to Woocommerce vs Magento

 1. Bedankt!

  Je hebt het over hosting, dat je niet alleen naar de prijs moet kijken.
  Welke hosting kun jij persoonlijk aanraden?

  Gr! Domi

  Beantwoorden
  • Reind Dooyeweerd Reind Dooyeweerd

   Er zijn heel veel geschikte hosting partijen welke gespecificeerde Magento hosting aanbieden, Byte is de meest bekende in NL maar Dutchworld Solutions (mijn oude werkgever) heeft ook gespecialiseerde Magento hosting welke behoorlijk goedkoper is.

   Een andere optie is een VPS, bij Digital Ocean zit je al voor een paar tientjes per maand met een razendsnelle VPS en met een droplet welke gespecificeerd is voor Magento + wat server kennis is dat ook een optie.

 2. Wij gebruiken de woocommerce plugin gewoon als portfolio plugin om onze fietsen te tonen.

  Beantwoorden
 3. Hallo,

  Ik ben in het bezit van een Magento webwinkel welke wij hebben gehost bij *snip*gehost bij jezelf en hier sluikreclame aan het maken… verwijderd dus*/snip*. Nu zit ik er aan te denken om over te stappen naar WooCommerce vanwege de complexiteit van Magento. Iemand die hier ervaringen mee heeft hoe dit in zijn werk gaat?

  Gr. Ben

  Beantwoorden
  • Reind Dooyeweerd Reind Dooyeweerd

   Wat betreft complexiteit, hoeveel producten heb je in je webshop staan? Een Woocommerce webshop met 25.000 producten er in wordt er namelijk ook niet minder complex op (en ook niet sneller).

   Zo even 1 op 1 migreren zit er in ieder geval niet in, je zult dus moeten gaan exporteren vanuit Magento en moeten gaan importeren in Woocommerce. Daarnaast zit je met een behoorlijke desinvestering op je Magento webshop. Ik zou er dus nog eens goed over nadenken ;-)

 4. Hallo,

  is het uberhaupt wel mogelijk om heel veel producten in WooCommerce te laden? Ik ben nu bezig met een vergelijkingssite, dit gaat om minimaal 100.000 producten. Is WooCommerce dan nog een optie?

  Groet,

  Bart

  Beantwoorden
 5. De nadelen van Woocommerce zijn allemaal op te lossen met behulp van plugins, behalve dat het op wordpress draait dat kun je niet veranderen en dus is het misschien iets minder overzichtig in de admin, maar de functionaliteiten doen mijn inziens niet veel voor elkaar onder, de kosten echter wel, wil je wat veranderd hebben in je shop ben je met magento vele malen duurder uit dan met woocommerce. Woocommerce is momenteel ook de snelstgroeiende webshop.

  Beantwoorden
  • Reind Dooyeweerd Reind Dooyeweerd

   Er zijn wel meer nadelen aan Woocommerce. De hele database structuur van WordPress / Woocommerce is niet ingericht op grote aantallen producten en orders. Voor een klein webshopje niet een heel groot probleem, voor een grote webshop met een wagonlading aan producten en orders is dat echter wel een probleem. Waar Magento traag “out of the box” is maar dat goed op snelheid te krijgen en te houden is zal bij Woocommerce na verloop van tijd de mySQL database en alle data daarin een enorm vertragende factor gaan worden waaraan weinig meer te optimaliseren is.

   Importeer voor de grap maar eens 1000 producten met een mooi beetje aanvullende specs in een Woocommerce shop en kijk hoe dat opgeslagen wordt in de database, je hoeft geen rocket science gestudeerd te hebben om te zien dat dat een probleem gaat worden bij shops welke niet meer in de “marge” opereren.

   Voor kleine webshops is WordPress & Woocommerce combi een ideale oplossing, als het gaat om een grotere webshop waarbij schaalbaarheid en betrouwbaarheid voorop moeten staan zou ik zelf nog altijd kiezen voor Magento.

 6. Het is uit de diverse reacties duidelijk dat naarmate het aantal SKU’s toeneemt de weegschaal gaat doorslaan naar Magento. Maar wat als je serieus internationaal eCommerce wil bedrijven met sterke branding en weinig producten, dus wel behoorlijke orderaantallen maar beperkte variatie in producten (<400). Is de branding mogelijkheid van WordPress dan doorslaggevend of moet zelfs gekeken worden naar een WordPress/Magento combinatie?

  Beantwoorden
 7. Woocommerce gaat steeds beter met grote hoeveelheden producten. De vele plugins en actieve userbase zijn voor ons reden genoeg om hier voor te kiezen

  Beantwoorden
 8. Heb ni idd woocommerce en loop tegen problemen aan qua groote, wil dus de overstap gaan maken naar magento.
  Hoe kun je de producten het best exporteren, zoek me suf naar een goede plugin hiervoor.
  Iemand?

  Beantwoorden
 9. Interessante discussie hier.

  Wat raden jullie aan voor een webshop met max 200 producten? Het lijkt me aan dat hier Woocommerce de beste keuze is?

  Beantwoorden
 10. Interessante discussie

  Wat raden jullie aan voor een startende shop met maximaal 200 producten?

  Beantwoorden
 11. Altijd Woocommerce, al moet ik zeggen dat Shopify ook steeds fijner aan het worden is

  Beantwoorden
 12. Both platforms are unique in their own. If you have a over 1000 products, then go with Magento. WooCommerce is better for small stores. Since WooCommerce is a WP plugin, this may raise security or performance issues. Source: https://magenticians.com/magento-vs-woocommerce-comparison/

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *